Scholen

Latin dansscholen in Nederland
De Salsa is een verzameling van dansvormen die hun oorsprong vonden in Latijns-Amerika en behoort daarom tot de categorie latin dansen. De dans is al langere tijd populair in Latijns-Amerikaanse landen, maar ook Europa is in de ban van deze dans. Veel mensen doen de moeite om via een dansschool deze dans en andere dansen onder de knie te krijgen.

danslessen-1466Hoe Salsa in Nederland is gekomen
Na de Tweede Wereldoorlog trokken veel Latino’s naar de Verenigde Staten en zij namen hun eigen cultuur met zich mee. Deze mensen kwamen uit Cuba, Puerto Rico, Colombia en Venezuela. Met name in de grote stad New York kwamen veel van deze immigranten terecht. Iedere groep nieuwe inwoners die naar de Big Apple kwam bracht een eigen dansvorm met zich mee, zoals rumba, son, mambo en cha-cha-cha. Al deze soorten dans kwamen samen in de grote stad en er werd gezocht naar een verzamelnaam die ook voor buitenstaanders begrijpelijk zou zijn. Dit werd de naam ‘Salsa’. Later werd deze naam verbonden aan dans met een bepaald vastgesteld ritme. De precieze vorm van Salsa is ontstaan in New York, wat nog altijd gezien wordt als de hot-spot van de Salsa. Na de bekendheid in de Verenigde Staten, volgden ook alle andere delen van de wereld, in de jaren zeventig. Zo werd Salsa ook in Europa bekend.

Salsa leren op de TU Delft
De TU Delft maakt het mogelijk om de Salsa aan te leren. Binnen de Unit Sport & Cultuur worden leerlingen begeleid door de docenten Jan de Sonneville en Vivian Geraads. Zij bieden de sensuele dans aan op 4 verschillende niveaus. Van beginners tot vergevorderden, iedereen kan terecht bij deze lessen in Salsa.

Dansscholen door heel Nederland
Door heel Nederland zijn een groot aantal scholen om Salsa te kunnen leren. Deze scholen zijn te vinden via telefoonboeken, maar ook op internet is er aandacht voor deze locaties. Zo zijn er websites opgesteld waarop een verzameling van de scholen wordt aangeboden, zoals op de website Leer salsa dansen.

Aangezien Salsa een verzamelnaam is voor meerdere vormen en soorten dans, zijn er scholen die zich specifiek richten op een bepaalde vorm. Zij geven hier zelf informatie over op hun eigen websites en op overzichtspagina’s wordt dit netjes uitgelegd. Per dansschool wordt aangegeven welke soorten dans er gegeven zullen worden en op die manier kunnen dansers kiezen wat het beste bij hen past.