Over ons

Op deze website is informatie te vinden rondom de populaire Latijns-Amerikaanse dansstijl die gevormd wordt door de Salsa. Salsa is niet één dans, maar een verzameling van vormen en stijlen uit een aantal landen. De naam die gekozen is voor de dansen, kwam vanuit een samenwerking tussen een radioprogramma en een bedrijf wat pikante tomatensaus verkocht. Samen hebben zij gekozen voor het Spaanse woord voor saus: Salsa.

De cultuur die de Salsa met zich mee heeft gebracht naar Nederland, is nog altijd merkbaar. De Salsa is in New York ontstaan, de stad die gold als een smeltkroes voor alle dansen uit Latijns-Amerika. Voor de beste danslessen zijn geïnteresseerden het beste uit in één van de landen waar de dans is ontstaan. Maar ook door heel Nederland zijn verschillende scholen ontstaan waar dansers de stappen onder de knie kunnen krijgen.

Salsa 2-1De Salsa is nog altijd een zeer populaire dansvorm. Over de hele wereld zijn er dansscholen ontstaan voor belangstellenden die de Salsa onder de knie willen krijgen. Ook voor mensen die graag willen weten wat de dans precies inhoudt zijn er voldoende mogelijkheden om bijvoorbeeld gebruik te maken van proeflessen.

Salsa wordt ook gebruikt als workshop voor verschillende groepen. Zo zijn er bedrijven die ervoor kiezen om met de werknemers een workshop Salsa te volgen, maar ook voor vrijgezellenfeesten wordt de Salsa workshop uitgekozen. Deze workshop wordt gegeven door ervaren dansers, die ervoor zorgen dat alle deelnemers zich uit kunnen leven op de dansvloer.