Koninklijke salsa

25/11/2013 17:26

maxima-salsa-dansenMomenteel zijn Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima bezig met een kennismakingstour in Tropisch Nederland. Binnen 10 dagen bezoeken ze de 6 eilanden in het Caribisch deel van het koninkrijk. Ze maken kennis met de bevolking en de maatschappelijke problemen die er zijn. Maar er is ook tijd voor een gezellig feestje met veel dans! Eerder al liet Maxima in een bezoek aan Brazilië zien, niet bang te zijn voor een dansje. Met Argentijns bloed in haar aderen gaan de voetjes van de vloer. Ze danst met gemak een pittige salsa of een swingende merengue.

Door de vele draaibewegingen en snelle pasjes is het bij Salsa heel belangrijk om goede salsaschoenen te dragen. Vrouwen dragen meestal traditionele pumps. De hakhoogte voor Salsa varieert van 3 centimeter tot 8 centimeter. De schoenen hebben een suède onderkant, wat het glijden en draaien vergemakkelijkt. Er zijn ontelbare soorten salsaschoenen in verschillende maten, kleuren en modellen. De danseres kan dragen wat ze prettig vindt, want alles is mogelijk bij Salsa!

salsa-dansen-schoenen

Ook zijn er (voor mannen en vrouwen), sneakers te krijgen die zeer geschikt en speciaal ontworpen zijn voor Salsa. Ze hebben een splitzool waardoor ze heel buigbaar en soepel bewegen. Daarnaast zijn de zolen voorzien van spinpoints, wat het draaien gemakkelijk maakt. Een sneaker kan gebruikt worden voor Salsa trainingen of gewoon in de les. Ook zijn deze sneakers een uitkomst voor dansers met een blessure of gevoelige voeten. Sommige vrouwen kunnen dan geen hakken dragen, maar een Salsa sneaker is net zo geschikt.